Skilleveggsoperasjon

 

 

Primær

Skilleveggen i nesen kan være aktuell for nesekirurgi når den er skjev. En skjev skillevegg kan gi pusteproblemer og/eller bihulebetennelser, samt luktforstyrrelser, hyppige episoder med neseblødninger, skorper etc.  Neseskilleveggen er en svært viktig del av grunnmuren som nesen er bygd opp av. Av og til kan kirurgi av bare skilleveggen være nok til å korrigere et pusteproblem, andre ganger kan skjev skillevegg være en del av problemet. Å stille riktig diagnose og gi rett behandling er svært viktig for et bra resultat, både funksjonelt og estetisk. Nesen ligger midt i ansiktet.

Selve inngrepet kan oftest gjøres i lokalbedøvelse med litt smertestillende og avslappende medisin i tillegg. 

 

Etter operasjonen har man plater med rør 1 uke i nesen( festes med tråd). Tamponger trengs ikke, slik at man puster greit etter operasjonen. Smertestillende i noen dager på resept er nødvendig.

 

Ofte kan man få dekket dette inngrepet av det offentlige på sykehus, men det kan ofte være lang ventetid. Mange kan også få dekket dette inngrepet av helseforsikringen. Dersom man ønsker å bli operert av en erfaren nesekirurg uten særlig ventetid kan man betale for dette selv.

 

Som for andre inngrep er det viktig med en god undersøkelse og vurdering i forkant for å se om og hvilket inngrep som er aktuelt for den enkelte. Noen er sågar ikke kandidater for kirurgi pga. underliggende sykdom. Det er viktig å få god informasjon inkludert et realistisk forventningsnivå slik at man kan fatte beslutning om kirurgi basert på et skikkelig grunnlag.

 
Sekundær(re-operasjon)

Ikke alle som opererer nese skilleveggen blir fornøyde. Årsakene til dette er flere, men noen har ikke fått stilt riktig diagnose og er feil operert. Da kan det være aktuelt med re-operasjon. Det er i disse tilfeller svært viktig  å bli vurdert av en erfaren nesekirurg. Av og til er det f eks ikke nok å korrigere skilleveggen påny, men det er nødvendig med en rhinoplastikk. Dersom en får stilt feil diagnose og utført feil behandling enda en gang kan det bli vanskelig å gjøre noe, selv ved hjelp av svært omfattende kirurgi.

 

Etter operasjonen kan det være aktuelt med antibiotikum. Smertelindring er vanligvis paracet og ibuxlignende medikament, evt pinex fortei kombinasjon  med ibux i istedenfor  paracet de første dager. Resept fås på operasjonsdagen.

 

Som for andre inngrep er det viktig med en god undersøkelse og vurdering i forkant for å se om og hvilket inngrep som er aktuelt for den enkelte. Noen er sågar ikke kandidater for kirurgi pga. underliggende sykdom. Det er viktig å få god informasjon inkludert realistisk forventningsnivå slik at man kan fatte beslutning om kirurgi basert på et skikkelig grunnlag.

}

Oslo

Pilestredet park 7, inngang E

0176 Oslo

Epost: 

postoslo@medi3.no (send aldri personsensitive opplysninger)

Åpningstider:

Mandag: 08:00 - 16:00
Tirsdag: 08:00 - 16:00

Onsdag: 08:00 -  16:00

Torsdag: 08:00 - 16:00

Fredag: 08:00 - 16:00

 

Hvordan kommer du deg til Medi3 med offentlig kommunikasjon?

Pilestredet Park ligger sentralt plassert i Oslo sentrum med nærhet til offentlig kommunikasjon. Det er 3 minutter gange til Ullevålsveien med flere bussavganger, og 3 minutters gange til trikk i Pilestredet. Nærhet til Nationaltheatret, Stortinget og Holbergs plass.


Parkering


Det er eget parkeringsanlegg tilhørende Pilestredet Park 7. I tillegg er det betalingsplasser på forsiden av bygget for besøkende.  Parkering er mulig mot betaling (9309 | EasyPark)

 

 www.medi3oslo.no